Gailetak egiteko errezeta
15.04.2020
Garukoan, gaileta gozoak egiteko errezeta ekarri dizuegu, atzoko irratsaioan azaldu genuen errezeta berdina da hau.
OSAGAIAK
- 250gr gurin
- 125gr azukre txuria
- 125gr azukre beltza
- Arraultz 1
- 320gr irin
- 200gr txokolate
- 100gr intxaur
- Bainila ale bat
- Bikarbonato
PRESTAKETA
- Epeldu gurina erabat bigun dagoen arte, baino kolorea aldatu gabe.
- Gehitu arrautza eta azukreak eta nahasi. Irina, bikarbonato pixkat eta bainillaren ale baten barneko mamia batu eta nahastu orearekin, irabiatu gabe.
- Azkenik txokolatea eta intxaurrak bota.
- 60g inguruko pilotatxoak osatu eta labeko paper baten gainean jarri, elkarri banatuak eta pixkak zapalduak.
- Aurreberotu labea 200ºCtara eta 10minutuz egosi gailetak kolorea pixkat aldatzen duten arte.
- Gailetak urtu eta zabalduko dira dexente. Ikutu gabe hozten utzi eta gogortu direnean, on egin!