Falafelak eta saltsa tartara egiteko errezeta

18.04.2020

Falafelak eta hauek lagunduko dituen saltsa tartara egiteko errezeta osatu ahal izateko jarraibideak ditzue jarraian.


FALAFELAK EGITEKO ERREZETA

OSAGAIAK

  • 500g garbantzu (12-24 ordu artean uretan utzi behar dira)
  • 2 tipula ertain
  • 3 azenario
  • 4-5 berakatz hortz
  • Limoi baten zukua
  • Menta, perrexila eta zilantro txikitua (nor bere gustura)
  • Kominoa eta kurria (bakoitzeko kafe koilarakada erdia)
  • Gatza

PRESTAKETA

  1. Tipula eta azenarioak potxatu eta ondoren lehortzen utzi
  2. Batidora elktrikoaren laguntzaz, garbantzuak txikitu
  3. Perrexila eta berakatza txikitu
  4. Limoi zukua, kominoa, currya eta perrexil eta berakatz txikituak garbantzuen orearekin nahastu
  5. Sortu dugun ore honi hasieran lehortzen utzi ditugun tipula eta azenarioa gehitu eta nahastu
  6. Tarte batez geldirik utziko dugu orea, zapore ezberdinak har ditzan
  7. Orea bolita txikietan banatu (geroz eta bolita handiagoak, frijitzeko zailagoa izango da) eta olioan frijitu, su erdi-altu batean

SALTSA TARTARA EGITEKO ERREZETA

OSAGAIAK

  • Olo esne edalontzi erdi
  • Ekilore olio edalontzi bat
  • Berakatz hort baten laurdena
  • Limoi zuku txorrotada bat
  • Mostaza kafe koilarakda bi
  • Pepinilo eta alkaparrak nahieran

PRESTAKETA

  1. Batidora elektrikoarekin batidoak egiteko ontzi batean 2-3 olo esne atzamar jarri (bstelako esne begetalek ez dute balio, ez dutelako kuajatzen edo emulsionatzen olioarekin)
  2. Ontzira batidora elektrikoa sartu, fonfoa ikutuz, berakatza gatza eta limoi zukua gehitu
  3. Olio pizka bat bota eta batidorarekin irabiatzen hasi ondotik altxatu gabe, emulsionatzen hasten denean, progresiboki altxatzen joan. Olioa gehitzen joan, paulatiboki, irabiatzeari utzi gabe, nahi dugun testura eskuratu arte
  4. Pepiniloak, alkaparrak eta mostaza gehitu eta irabiatzen jarraitu (ez bota denak batera, gutxinaka probatuz, gustuko zaporea eskuratu arte)