Errezeta | Negu amaierako tostadak

Ohikoak dira neguaren amaieran, sasoi honetan, tostadak edota opilak egitea, hemen jaso dugu tostaden errezeta.

Osagaiak

  • Ogi zaharra
  • Esnea
  • Arrautzak
  • Ekilore olioa
  • Kanela
  • Azukrea 

Prestaketa urratsez urrats

  1. Lehenik, jarri ezazu esnea sutan 15 minutuz, kanela ere gehituko diogu.
  2. Esnea plater batean jarri. Ogi zaharra xerretan moztu eta esnean sartu ezazu. Geroz eta denbora gehiago izan ogia esnean sarturik, hobeto.
  3. Arrautzak beste plater batean irabiatu eta eta esnean izandako ogia arrautzetik pasatu.
  4. Sartagina sutan jarri eta bota ekilore olioa eta bero dagoenean, jarri itzazu prestatutako ogi xerrak frijitu.
  5. Ogi xerrak bero daudelarik, azukrea eta kanela kopuru berdina nahastu itzazu plater batean eta bertatik pasa itzazu frijitutako ogi xerrak.
On egin!