Arroz pastela

14.03.2020

OSAGAIAK

  • 2 arrautza
  • 125 gr. irin
  • 125 gr. azukre
  • 125 gr. gurin
  • litro erdi esne

PRESTAKETA

  1. Osagai guztiak elkartuko ditugu ontzi batean, eta ondoren irabiagailuarekin ondo nahastu ditugu.
  2. Labea prestatuko dugu. 10 minutu 190 graduko tenperaturan. Bitartean moldea prestatuko dugu. Pastela ez itsasteko gurinarekin eta irinarekin ondo estali. Ondoren, prestatutako nahasketa ontzian ipini.
  3. Labeak amaituko du lana. Pastelak 55 minutu beharko ditu labean. Denbora hori igarotakoan sartu sardexka. Arrastoak ateratzen badira itxaron egin beharko dugu beste 5 bat minutu. Sardexka garbi irteten denean jakingo dugu pastela gertu dela.
Kirikino Atseden Taldearen irudia.
Kirikino Atseden Taldearen irudia.